اگر بخواهیم به صورت ساده دیجیتال مارکتینگ را تعریف کنیم باید بگوییم تمام فعالیتهای انجام شده برای تبلیغ و معرفی محصولات و خدمات با استفاده از ابزار دیجیتالی را دیجیتال مارکتینگ میگویند. با گسترش شبکههای اجتماعی و افزایش میزان محبوبیت آنها در کشور ما، روز به روز بر تعداد کسانی که از تلفنهای همراه هوشمند استفاده می کنند افزوده میشود و مسلما هر کجا جمعیت بیشتری حضور داشته باشد برای تبلیغات بهتر است. دیجیتال مارکتینگ یعنی همین!
استفاده از دیجیتال مارکتینگ فقط محدود به کسب و کارهای آنلاین نیست. خیلی از کسب و کارهایی که به صورت سنتی فعالیت میکنند و حتی وب سایت و شبکه های اجتماعی هم ندارند میتوانند از طریق دیجیتال مارکتینگ خدمات و محصولات خود را به مشتریان احتمالی خود معرفی کنند. در دیجیتال مارکتینگ از طریق ابزارهای دیجیتال مثل وب سایت، ایمیل، شبکه های اجتماعی، و اپلیکیشن های موبایلی، رفتار کاربران تحلیل می شود و مخاطبان هدف و خریداران احتمالی هر کسب و کار شناسایی میشود.
در ادامه به معرفی ابزارهای دیجیتال مارکتینگ می پردازیم
1- بهینه سازی برای موتورهای جستجو SEO
به جرئت می توان گفت سئو بهترین ابزار دیجیتال مارکتینگ است. مخاطبی که خودش به دنبال خدمات و محصولات شما است قطعاً هدفمند ترین مخاطب شما خواهد بود چرا که با توجه به نیازش شما را انتخاب کرده. در سئو با بهینهسازی داخلی و خارجی سایت که شامل بهینه سازی قالب سایت، سرعت سایت، مسائل تکنیکی و تولید محتوای جدید و بکر است، سایت برای موتورهای جستجو بهینه می شود و سایت شما زودتر از رقیبان در معرض دید مخاطبان قرار میگیرد. تلاش برای بهینه کردن سایت نباید هیچگاه متوقف شود و همواره باید با رصد فعالیتهای رقیبان، خود را یک پله بالاتر از آنها قرار دهیم.
2- بازاریابی محتوا
در این روش شما با تولید محتوای آموزشی و کاربردی متناسب با کسب و کار خود، نیاز اولیه مخاطبانتان را برطرف می کنید و اعتماد آنها را جلب میکنید. سپس میتوانید خدمات و محصولات پولی خود را به آنها عرضه کنید و آنها را به مشتریان دائم خود تبدیل کنید. در بازاریابی محتوایی دیگر نیاز نیست با صرف هزینه های زیاد به دنبال یک مشتری بگردید بلکه مشتری خودش به سمت شما می آید و خواهان محصولات شما می شود.

3- شبکه های اجتماعی
طبق آخرین آمارهای ارائه شده، نزدیک به ۵۰ میلیون نفر در ایران از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند و این یعنی بهترین و وسیعترین فضای ممکن برای تبلیغات. شما می توانید با داشتن یک صفحه در فضای مجازی و تبلیغات در پیج های دیگر و راه اندازی کمپین های تبلیغاتی، مخاطبان میلیونی را به سمت خود بکشانید فقط این نکته را در نظر داشته باشید کاربران شبکه های اجتماعی روز به روز مشکل پسند تر میشود پس باید برای پست هایی که منتشر میکنید وسواس بیشتری به خرج دهید و با افراد صاحب نظر در این مورد مشورت کنید.
4- بازاریابی ایمیلی
شاید فکر کنید این روزها با گسترش شبکههای اجتماعی و پیام رسان ها دیگر کسی از ایمیل استفاده نمیکند. تا حدی هم درست فکر می کنید! اما اگر فکر می کنید ایمیل مارکتینگ دیگر جواب نمیدهد کاملاً در اشتباه هستید هنوز (و البته تا همیشه) مکاتبات رسمی بین شرکتها و افراد توسط ایمیل انجام میشود و افرادی که هنوز از ایمیل استفاده میکنند (که البته تعدادشان هم به هیچ وجه کم نیست) مخاطبان بهتر و وفادارتری برای کسب و کار شما هستند. پس به هیچ وجه این گروه بزرگ از مخاطبان را از دست ندهید.
5- بازاریابی ویدیویی
بیشتر افراد دیدن ویدیو را نسبت به خواندن مقالات ترجیح می دهند. ویدیوها تاثیر بیشتری روی مخاطبان نسبت به دیگر فرمت های محتوایی دارد. با ساخت و انتشار ویدیوهای تبلیغاتی و آموزشی و انتشار آن در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، یوتیوب و آپارات مخاطبان بسیاری را به سمت خود خواهد کشاند.
6- تبلیغات اینترنتی
از تبلیغات کلیکی گوگل تا تبلیغات کلیکی در سایت های دیگر، از اجاره بنر های تبلیغاتی در سایت های پر مخاطب تا تبلیغات در پیج های پر مخاطب شبکههای اجتماعی، از درج رپورتاژ آگهی در خبرنامه های اینترنتی تا ارسال نوتیفیکیشنهای تبلیغاتی توسط اپلیکیشنهای موبایل، همه و همه جزو تبلیغات اینترنتی می باشند. این روش مناسب افراد و شرکتهایی است که مشکلی بابت هزینههای تبلیغاتی ندارند و خیلی سریع دوست دارند بازخورد خوبی دریافت کنند.